Een zinderend theaterstuk in Veghelse CHV-fabriek

Een zinderend theaterstuk in Veghelse CHV-fabriek

Op 31 maart vindt de wereldpremière plaats van ‘De VeeVoederFabriek’, een nieuw sociaal drama over een arbeidersparadijs in verval. Deze surrealistische voorstelling van Theatergezelschap Het Groote Hoofd wordt gespeeld in de oude CHV-fabriek in Veghel. Het theaterstuk is de opvolger van de succesvolle productie Jeanne d’Arc van Veghel; OnsSjan, die op de planken werd gebracht tijdens Fabriek Magnifique festival in 2014.

Het Groote Hoofd is het professionele theatergezelschap van Noordoost-Brabant en werkt – in nauwe samenwerking met de lokale bevolking – aan producties met landelijke allure. Het theaterstuk wordt gespeeld door een mix van professionele acteurs en amateurspelers uit de regio en raakt daarmee de ziel van een kleine gemeenschap.

De fabriek als spiegel van een samenleving

‘De VeeVoederFabriek’ gaat over een bepaald tijdsgewricht, waarin de rot zich traag vastbijt in een oude, kleine, verstikkende samenleving. Het resultaat is een intense voorstelling – met onder meer Rob van Gestel, Paul Hoes en Martijn Crins – waarin de kleine mens tegen alle verdrukking in, probeert te overleven. Het stuk is ontsproten aan de fantasie en geïnspireerd op herinneringen aan het land en de bevolking van Noordoost-Brabant. ‘De VeeVoederfabriek’ wordt gespeeld op een bijzondere, inspirerende locatie: ‘De Walsmalerij’, een fabriekshal van de voormalige CHV veevoederfabriek aan de Noordkade in Veghel.

Informatie over de voorstellingen en kaartverkoop

De VeeVoederFabriek beleeft zijn première op 31 maart 2016 en loopt tot en met 17 april. De toegangsprijs bedraagt €17,50 in de voorverkoop. Meer informatie over de voorstellingen en kaartverkoop vindt u op www.hetgrootehoofd.nl/veevoederfabriek

Maak uw theateravond compleet met een VeeVoermenu

Tijdens de speelperiode van de VeeVoederFabriek kunt u bij Restaurant Wittern op de Noordkade genieten van een drie gangen menu, in het kader van deze voorstelling. Prijs € 27,50 per couvert. Voor meer informatie zie binnenkort op de www.wittern.nl